+420 773 233 222 info@gabionyhranice.cz
Specialisti na gabiony
zpevnění svahu - opěrné zdi, ploty, prodej materiálu

Spolehlivá ochrana našeho domu - kvalitní zámek u dveří

 V mnoha obytných, kancelářských a veřejných prostorách jsou využívány interiérové dveře se zámky, které se vyznačují dodatečnou funkčností a jednoduchostí použití. Uzamykací systémy zde samozřejmě zajišťují omezení přístupu do určité místnosti. Velký výběr zámků a uzamykacích zařízení pro interiérové dveře nám umožní vybrat si to pravé pro prostory jakéhokoliv účelu a interiérového stylu. Samozřejmě, že hlavním principem každého zámku u dveří, je jeho spolehlivost a ochrana našeho majetku, před nenechavými prsty zlodějů.

Spolehlivá firma

Určitě bychom se ale měli o kvalitních zámcích, jejich výběru a instalaci poradit s odborníky, kteří jistě ví, jak svou práci dělat dobře. Naše laická neodbornost by nemusela být tím nejlepším řešením. Profesionální přístup a hlavně odbornost v tomto oboru je jistě na místě, protože máme alespoň jistotu, že nás po návratu z dovolené nebude čekat vykradený byt. Mnohé zámečnické firmy nabízejí i službu nonstop, tedy 24 hodin, 7 dní v týdnu a to zejména pro případ, že jsme se najednou ocitli v situaci, kdy se nám zabouchnou dveře nebo si zalomíme klíč v zámku.

Ale ani nejsilnější dveře nezaručují bezpečnost bez instalace bezpečného zámku. Typy zámků, které jsou instalovány pro vstupní dveře do značné míry určují pohodlí a bezpečnost jejich následného provozu.

Některé druhy zámků

Dnešní trh nabízí poměrně širokývýběr kvalitních zámků do vchodových dveří. Nemusí jít zrovna jen klasický cylindrový zámek, který je nejrozšířenější, ale můžeme se setkat i se zámky elektromagnetickými, zámky na kód a podobně. Existuje mnoho typů dveřních zámků. A mohou být rozděleny jak metodou připevnění, tak mechanismem práce.

Podle způsobu montáže na dveřní zámky jsou rozděleny na zadlabací, stropní a výklopné.

Visací zámky se používají hlavně pro zavírání bran, zahradních domečků a kůlen nebo přístavků, to znamená tam, kde je obtížné instalovat například cylindrový zámek. Visací zámky mají půlkruhová ramena, která jsou vložena do výstupků. Zámky tohoto typu jsou možná nejmenším problémem pro zloděje. Nejčastějším způsobem, jak rozbít dveře zamčené visacím zámkem, je síla.

Elektromagnetické zámky. Takové mechanismy pracují pomocí elektromagnetu. Pro otevření takového zámku se nejčastěji používá kombinace kódů, která se skládá ze specifického pořadí čísel. Některé modely se odemknou pomocí speciálního klíče nebo elektronické karty. Dražší modely lze také pořídit například na otisk prstu.

Přídavné zámky jsou pro ty, kdo chtějí o trochu víc zvýšit zabezpečení domu. Instaluje se zevnitř bytu a funguje na principu závory. Je velmi jednoduchý a levný.

Cylindrové zámky patří k nejběžnějším zámkům, které se používají. Mechanismus cylindrové vložky spočívá v otočném systému klíčem, kdy jsou připraveny různě veliké kolíky pro vsunutí správného klíče do válce a tím pádem lze zámek odemknout nebo naopak zamknout. Bez správného klíče takový zámek otevřít nelze.

 

 

© 2024 GabionyHranice.czwebSEO.cz - tvorba webových stránek, web stránky, čtení