+420 773 233 222 info@gabionyhranice.cz
Specialisti na gabiony
zpevnění svahu - opěrné zdi, ploty, prodej materiálu

Dodávkou na dovolenou

Mnoho Čechů si velmi oblíbilo cestování na dovolenou obytnou dodávkou. Má to své výhody a ten pocit z neobyčejného zážitku a dobrodružství je nepopsatelný. Navíc si takový vůz vlastně ani nemusíme hned kupovat, ale po celou dobu dovolené si jej můžeme pronajmout. No a pokud máme svou dodávku v opravě, je to velmi vhodné řešení. Ať už tedy jedete s rodinou nebo s partou přátel, pronájem obytné dodávky je výborným řešením nejen pro dobrodruhy.

Co získáme půjčením dodávky

Pokud si teda takovou obytnou dodávku hodláme půjčit, jistě tím získáme nejen další zkušenosti, ale i mnoho dalších výhod. Patří sem například časová nezávislost, kterou v případě cestování hromadnými prostředky bohužel nemáme. Nejsme zde závislí na ostatních a můžeme tak zastavit tam, kde se nám zrovna zalíbí. Při cestě na dovolenou tak můžeme prozkoumat jiné kraje, ochutnat zdejší jídlo a vydat se opět na cestu. Také nepřízeň počasí nám nijak nenaruší naše plány. Obytná dodávka je vlastně takový hotel na kolečkách a my nemusíme řešit ani problém s ubytováním. Takové dodávky jsou dokonale vybaveny vším, co na cesty potřebujeme. Mívají nejen spací část, kde jsou lůžka většinou sklápěcí, aby se ušetřilo místo, ale dodávky mají plně vybavenou minikuchyň s lednicí, vařičem a případně i nádobím.

 

 

Na co nezapomenout

Ještě před podpisem smlouvy musíme udělat několik úkonů, které jsou nejen pro nás, ale i pro samotnou autopůjčovnu důležité. Jde zejména o podmínky pronájmu, které by měly samozřejmě vyhovovat oběma stranám. Pokud máme dotazy, je lepší se na ně zeptat hned, jakmile si dodávku budeme chtít pronajmout. Také si auto musíme dobře prohlédnout a případné nedostatky ihned nahlásit. Vyhneme se tak nepříjemným situacím při navrácení vozu a vysvětlování, že jsme tak auto již převzali. Mějme se také na pozoru před různými příplatky. Mnohé firmy sice nabízejí doplňkové služby, ale musíme počítat s tím, že budou zpoplatněny. Může se jednat o navigaci, dětskou autosedačku, plné nebo komfortní vybavení obytného prostoru, kam řadíme například barely s vodou podobně.

Podmínky pronájmu

Zákazníka jistě jako první zajímá cena za pronájem. Ty se mohou různit a to v závislosti na délce pronájmu dodávky. Některé autopůjčovny nabízejí jak pronájem krátkodobý tak i dlouhodobý, který se samozřejmě vyplatí víc. Dalšími podmínkami pronájmu je také věk řidiče a mnohdy i délka řidičského oprávnění. Každá firma si ale klade své podmínky a to, co platí u jedné nemusí platit u druhé, ale neměli bychom na to spoléhat.

Jako nájemce určitě musíme sdělit provozovateli autopůjčovny i to, že hodláme vycestovat do zahraničí. Je to velmi důležitý faktor, který by v případě, že se o tom nezmíníme, mohl být posuzován jako krádež. Auta jsou totiž vybavena GPS navigací, takže majitel má k dispozici fakta o tom, kde se jeho vozidlo nachází.

Zbytečné obavy

Pokud ještě váháme, zda si půjčit dodávku na naši zaslouženou dovolenou, musíme ještě podotknout, že nemusíme mít starosti s dálničními známkami nebo s povinným ručením. Autopůjčovny mají svá vozidla dobře pojištěny a jediným úkolem, který na nás zbude, je snad jen koupě pohonných hmot a pak jen stačí sbalit si kufry, děti a můžeme vyrazit.

Ještě malé upozornění. Pokud se tedy chystáme na dovolenou v obytné dodávce, měli bychom vědět, že je to jízda trochu odlišná než na jakou jsme zvyklí u osobního auta a tak se dobré rady zkušenějších cestovatelů budou určitě hodit. Můžeme se podívat na nějaký blog o cestování nebo o tom, jak se podělili o své zkušenosti ostatní.

 

 

 

 

© 2024 GabionyHranice.czwebSEO.cz - tvorba webových stránek, web stránky, čtení