+420 773 233 222 info@gabionyhranice.cz
Specialisti na gabiony
zpevnění svahu - opěrné zdi, ploty, prodej materiálu

Drobné zahradní stavby a ploty, gabiony

S nadcházejícím jarem přichází také zvýšený zájem o výstavbu různých zahradních altánů, přístřešků, posezení nebo také hospodářských budov menšího rozsahu. Při těchto stavbách přichází na řadu také otázka vhodné střechy – střešní krytiny. Téma vhodné střešní krytiny je hojně diskutováno a vybrat jednoznačně tu nejlepší střešní krytinu prostě nelze.

Střešní krytiny lze obecně rozdělit na střešní krytiny plechové a střešní krytiny ze střešních tašek nebo podobných materiálů. Plechové střešní krytiny – ať už to jsou hliníkové nebo ocelové střešní krytiny – lze jednoznačně doporučit u menších staveb, jako jsou právě různá zahradní posezení nebo drobné hospodářské stavby. U plechovýhc střešních krytin totiž odpadá potřeba robustní střešní konstrukce – ta je naopka nutná u větších střech, jako jsou střechy z pálených tašek.

Pokud stavíte drobnou zahradní stavbu – jako je třeba altán v zahradě nebo podobné posezení – je vhodné ho opatřt nějakou zídkou. Za příklad jsme si vzali zahradu jedné jazykové školy v Ostravě. Na pozemku, který patří k jazykové škole, byl postavený zahradní přístřešek s hliníkovou střešní krytinou. Tento přístřešek má v letních měsících sloužit žákům jazykové školy k odpočinku mezi jednoltivými hodinamy výuky cizího jazyka, případně jej můžou studenti využít k učení a přípravě na další hodinu v jazykové škole. Do altánu bylo příliš vidět, proto byla vystavěna menší zítka z gabionů. Tento originální kamenný plot poskytl dostatečné soukromí všem žákům jazykové školy.

 https://www.gabionylevne.cz/

© 2024 GabionyHranice.czwebSEO.cz - tvorba webových stránek, web stránky, čtení