+420 773 233 222 info@gabionyhranice.cz
Specialisti na gabiony
zpevnění svahu - opěrné zdi, ploty, prodej materiálu

Finská sauna a její využití - saunaproject.cz

 Pokud hovoříme o sauně, mnozí jistě ví, co sauna vlastně znamená a není třeba ji déle představovat. Mnozí ale nevědí, že její historie sahá někam do dalekého starověku, kdy staří Římané věděli, jak se v sauně chovat a co nám sauna může přinést. Nebylo to jen místo pro očistu, ale lidé si sem přišli domlouvat obchody nebo strategii při válečných taženích.

Sauna dnes - saunaproject.cz

Saunu dnešní doby bychom mohli nazvat dokonalým místem pro odpočinek. je trochu jiná, než na jakou byli zvyklí staří Římané, ale má vše, co bychom si mohli přát. Teplota ve finské sauně je obvykle udržována v rozmezí 70 - 100 stupňů a vlhkost jen kolem 25 %.Topný mechanismus finského vynálezu je dalším charakteristickým znakem parní místnosti. Většinou se odlišnost projevuje na místě, kde jsou kameny umístěny. Finové v ideálním případě vymysleli technologii čištění a nízké vlhkosti - to je dodržování bezpečnostních norem. Čím vyšší je teplota, tím nižší by měly být kapičky vody ve vzduchu, jinak nevyhnutelně může dojít k popálení.

finské sauny saunaprojekt.cz

Blahodárné účinky na náš organismus , saunaproject.cz

Finská sauna má pozitivní vliv na lidské tělo. Pomáhá zmírnit stres a relaxovat. Sauna zlepšuje metabolismus v těle a tak nepřímo pomáhá hubnout. Má také pozitivní účinek na svaly, protože expanze krevních cév jim umožňuje lépe se živit kyslíkem. Zdravotní přínosy finské sauny jsou neocenitelné. Protože tento postup způsobí, že osoba ztratí velké množství vody, mnoho sportovců zahrnuje saunu ve svém režimu. Tělo se stává výraznějším a uvolněnějším, protože díky aktivnímu přenosu tepla dochází k spálení tukové vrstvy. Dámy mohou vzít na vědomí, že finská sauna je ideální pro hubnutí.

Ještě bychom našli nějaká pozitiva?

Pravidelná návštěva finské sauny, saunaproject.cz, nám umožní odpočívat a relaxovat po náročném dni v práci. Má ale i jiné blahodárné účinky, které bychom určitě uvítali. Pomáhá:

  • zlepšit zdraví a posílit imunitu

  • překonat stres a překonat depresi

  • zlepšit náladu a pohodu

  • normalizovat metabolismus a zhubnout

  • zvyšuje obranyschopnost těla

  • zvyšuje imunitu

  • pomáhá jedincům, kteří trpí alergiemi, astmatem nebo plícním onemocněním

  • prokrvuje mozek

  • čistí naši mysl

Saunová kamna, saunaproject.cz

Při stavbě sauny v domě vyvstává otázka výběru topného tělesa. Všechny modely kamen pro sauny jsou rozděleny podle druhu použitého paliva. Na domácím trhu kamna do sauny široce zastoupeny:

1. Elektrické - kompaktní modely, které lze použít i v nejmenších místnostech. Vyžadují uzemnění, samostatné elektrické vedení (220 a častěji - 380 V) a přísné dodržování pravidel elektrické bezpečnosti během provozu.

2. Plyn - také docela kompaktní. Mohou pracovat jak z hlavního, tak ze zkapalněného plynu. Vzhledem k jejich snadnému použití a vysokému stupni automatizace jsou taková kamna vhodné pro každodenní použití.

3. Dřevo - po dlouhou dobu zahřívají místnost a vyžadují potřebné dovednosti v zapalování a používání.

© 2024 GabionyHranice.czwebSEO.cz - tvorba webových stránek, web stránky, čtení