+420 773 233 222 info@gabionyhranice.cz
Specialisti na gabiony
zpevnění svahu - opěrné zdi, ploty, prodej materiálu

Mít tak doma svou saunu!

  V podmínkách města je pro mnoho lidí poměrně těžké najít si čas na přestávku od každodenního shonu a odpočinku a to jak fyzicky, tak morálně. V článku se budeme tak trochu zabývat takovým užitečným fenoménem, jako je domácí sauna v bytě, protože s její pomocí jsme potom schopni každý den si odpočinout a relaxovat.

Finská sauna je nejoblíbenější
Tradiční finská sauna je pozoruhodná suchou párou, která ji odlišuje od ruských a tureckých lázní. Díky této páře má sauna příznivý vliv na lidské tělo. Z hlediska medicíny má finská sauna řadu pozitivních funkcí: dokonale čistí tělo před toxiny, dobře obnovuje svalovou činnost, proto se po sportování doporučuje navštívit právě finskou saunu, má pozitivní účinek na naši pokožku a pomáhá uvolnit a zmírnit stres.

Princip finské sauny

Hlavním rysem finské sauny je teplota vzduchu. Může dosahovat až 140 stupňů nebo více. Současně je pára v místnosti suchá, což usnadňuje tělu provádět proceduru, jako je pocení. V sauně je také možné instalovat bazén se studenou vodou, ve kterém se návštěvníci ponořují ihned po sauně. Rozdíl v teplotních ukazatelích přispívá k posílení krevních cév, omlazení a poskytuje náboj oživení. Také před vstupem do sauny je nutné odstranit zlato a další kovové šperky, které při zahřátí mohou zanechat na těle popáleniny.

Blahodárná sauna

Kromě toho může sauna přinést tělu následující výhody:

  • zlepšuje krevní oběh;

  • stimuluje metabolické procesy;

  • posiluje imunitu;

  •  podporuje omlazení;

  •  snižuje výskyt kožních onemocnění;

  •  normalizuje kardiovaskulární systém;

  • posiluje cévy;
      

Saunové moduly

V mnoha směrech se dnes velmi rozšířili také hotové saunové moduly, které se liší pouze velikostí, vybavením a skladbou materiálu. Mini sauna v koupelně je tedy ideálním řešením pro ty majitele, kteří si přejí saunu i doma a mají přitom malý byt. K dispozici jsou také sauny se sprchovými kabinami nebo elektrickými saunovými kamny.

Příprava na výstavbu sauny

V první řadě je velmi důležité se rozhodnout, kde bude v bytě přesně umístěna budoucí sauna. Pokud nemáme moc na výběr, vhodným řešením je koupelna, chodba, ale v poslední době to může být i balkon nebo sklepní prostory.Nejjednodušší možností je nainstalovat saunu v koupelně, protože všechny potřebné vývody jsou provedeny. Pro instalaci sauny na jiném místě bude nutné přestavět celý byt se změnou struktury vodovodu, elektrického napájení a větracího systému. Pro instalaci sauny v bytě je nutné získat povolení od řady služeb: požární bezpečnost, povolení k přestavbě a podobně. V této oblasti nám mohou spolehlivě pomoci odborníci firem, které se realizací saunových modulů zabývají. Trh dnes nabízí širokou škálu možností a také nabídek firem, takže si jistě vybereme tu správnou a budeme si v klidu užívat relaxace.

 

 

© 2024 GabionyHranice.czwebSEO.cz - tvorba webových stránek, web stránky, čtení